بهترین متریال برای ماکت و مدلهای معماری را به شما معرفی می کنیم تا در زمان خرید این وسایل، بهترین ها را انتخاب کنید.
ساخت ماکت و مدل های معماری تنها مربوط به دانشجویان نمی باشد. ممکن است افراد زیادی در حوزه های مختلف به ساخت چنین ماکت ها و مدل هایی نیازمند شوند. برای اینکه ماکت ها و مدل های ساخته شده دارای بهترین مقاومت و کیفیت باشند، باید با استفاده از متریال مناسب ساخته شده باشند.
اهمیت ماکت سازی و مدل سازی
بهترین متریال برای ماکت و مدلهای معماری باید با توجه به نوع ماکت یا مدل موردنظر انتخاب شود. ممکن است برای هر ماکت یا مدلی به استفاده از تجهیزات مختلفی نیاز باشد. ماکت سازی در حوزه های معماری، صنعتی، دانشگاهی، آموزشی، هواپیماسازی و … انجام می شود. در واقع ساخت ماکت یا مدل، بخش مهمی از حوزه های ذکر شده می باشد. زمانی که قرار است ساخت یک پروژه عمرانی خاص آغاز شود، از قبل به ساخت ماکت آن اقدام می کنند.
گاهی نمونه برخی از محصولات را مطابق با آنها به صورت دقیق ساخته و آنها را برای نمایش در فروشگاه ها یا تیزرهای تبلیغاتی و … مورداستفاده قرار می دهند. بنابراین ماکت ها و مدل ها در حوزه های مختلفی به کار می روند و استفاده از آنها ضرورت دارد.
استفاده از یونولیت و فوم برای ساخت ماکت و مدل
یکی از بهترین متریال برای ماکت و مدلهای معماری ، یونولیت می باشد. با استفاده از فوم و یونولیت می توان مدل ها و ماکت ها را به بهترین کیفیت تولید نمود. فوم و یونولیت به علت سبکی و سهولت در برش دادن، برای ساخت ماکت و مدل به کار می روند. فوم ها و یونولیت ها دارای ویژگی هایی هستند که امکان ساختن طرح ها و فرم های خاص و پیچیده با آنها وجود دارد.
این محصولات دارای ویژگی سازگاری با اغلب متریال هستند. لذا در ترکیب با سایر مواد برای ساخت مدل و ماکت دچار مشکل نمی شوند. اما محدودیت هایی نیز در این زمینه وجود دارد. برای مثال ترکیب برخی از چسب ها و روغن های شیمیایی با یونولیت، شکل ظاهری آنها را تغییر داده و موجب تغییراتی در بافت آنها می شود.
بهترین متریال برای ماکت و مدلهای معماری کدامند؟
هر یک از متریال مناسب برای ساخت ماکت و مدل از جهاتی ایده آل هستند. برای ماکت سازی و مدل سازی می توان از مقوا، فوم، چوب بالسا، یونولیت، ام دی اف و … استفاده نمود. علاوه بر این مواد ممکن است به استفاده از متریال دیگری مانند پلکسی گلاس، چسب، وسایل تزئینی و … نیاز باشد.
تعیین بهترین متریال به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آنها می توان نوع مدل یا ماکت، محدودیت های موجود، ابعاد ماکت یا مدل، میزان بودجه موجود برای ساخت ماکت یا مدل و … را نام برد. ممکن است متریال مناسب برای ساخت ماکت یک شهرک با متریال مناسب برای ساخت مدل یک خودرو، متفاوت باشد.
انواع ماکت ها
ماکت در چندین نوع طراحی و تولید می شود که چندین مورد از آنها شامل موارد زیر است:
ماکت های تری دی پرینت : برای انتخاب بهترین متریال برای ماکت و مدلهای معماری باید به نوع ماکت توجه نمود. ساخت ماکت با تری دی پرینت از جهات مختلف بهتر از ساخت ماکت به صورت دستی می باشد. طرح موردنظر برای ساخت ماکت را می توان با استفاده دستگاه پرینت سه بعدی به سازنده ماکت ارائه داد. بسیاری از صنایع دستی توسط دستگاه تری دی پرینت ساخته می شوند.
ماکت های اسکیس: این ماکت ها، مدل سه بعدی ترسیمات و اسکیس ها هستند که با هدف همزمان شدن کارها و تسریع بخشیدن به آنها درست می شوند. ظرافت و دقت برای ساخت ماکت های اسکیس، اهمیت زیادی ندارد. این ماکت ها، امکان به نمایش گذاشتن سریع فضا را فراهم می کند. این ماکت ها در مقیاس های کوچک و با استفاده از متریال ارزان قیمت ساخته می شوند. ماکتهای اسکیس، داده های لازم برای نحوه شکل گیری محیط های ساختمان را ارائه می دهد.
برای اشنایی با یونولیت میتوانید بر روی آن کلیک کنید.
ماکت برش: برای ساخت ماکت برش باید از بهترین متریال برای ماکت و مدلهای معماری استفاده نمود. ماکت برش برای نمایش روابط میان فضاهای عمومی می باشد و با برش ساختمان در یک امتداد معین ایجاد می شوند. این برش در اغلب اوقات در محل تلاقی اغلب روابط پیچیده، شکل می گیرد. در چنین حالتی می توان برش را به طور زاویه دار ایجاد نمود.
خصوصیات پلکسی گلاس
- انعطاف پذیری بالا نسبت به شیشه
- برخورداری از خواص مکانیکی خاص
- عدم ایجاد لبه های تیز و برنده در زمان شکستن
- وزن اندک
- شفافیت بسیار خوب
- مقاومت در مقابل عوامل جوی
ویژگیهای یونولیت ( بهترین متریال برای ماکت و مدلهای معماری )
- وزن بسیار اندک
- مقاومت در برابر گرما، سرما، حرارت، رطوبت و صوت
- قیمت بسیار مناسب
- قابلیت برش پذیری و فرم دهی بسیار آسان
- عدم واکنش پذیری با مواد مختلف
- مقاومت بالا در برابر ضربه
- ساختار یکدست و زیبا
خصوصیات MDF
- قابلیت برش، سمباده زنی و ماشین کاری
- داشتن سطح کاملاً صاف و متراکم
- قیمت بسیار مناسب نسبت به چوب
- چگالی یکسان در تمامی قسمت ها
- امکان چسباندن قطعات مختلف ام دی اف توسط چسب چوب
- مقاومت بالاتر در برابر رطوبت نسبت به آن
- نداشتن معایب چوب
- ظاهری زیبا، طبیعی و ظریف
- قابلیت اجرای روسازی های گوناگون مانند انواع روکش های چوبی، غیرچوبی و رنگ آمیزی
رزین ( بهترین متریال برای ماکت و مدلهای معماری )
برای ساخت برخی از ماکت ها و مدل ها از رزین استفاده می شود. رزین، ترکیبی مصنوعی یا طبیعی بسیار چسبنده می باشد که در صورت قرارگیری در شرایط خاص، حالت سختی به خود می گیرد. رزین در چندین نوع شامل رزین پلی استر، رزین فنولیک، رزین وینیل استر، رزین اپوکسی و … وجود دارند. رزین های طبیعی از گیاهان درست می شود. انتخاب نوع رزین بستگی به کاربرد موردنظر دارد. قیمت پایین رزین سبب شده است که امروزه در حوزه های مختلفی مانند ماکت سازی، مدل سازی، مجسمه سازی، مبل سازی و … از این محصول کاربردی استفاده شود.