یونولیت نما سیمان در برابر تابش نور خورشید و باد و باران بسیار مقاوم است و کیفیت و استحکام خود را هرگز از دست نمی دهد.
نمای سیمانی، یکی از متداول ترین نماهای ساختمانی است که با سرعت بالا و به سهولت اجرا می شود. طراحی نمای یک ساختمان، از مهمترین مراحل احداث ساختمان می باشد. نمای سیمانی در چندین مرحله شامل آستر و رویه اجرا می شود.
بیشتر بخوانید
انواع نمای سیمانی کدامند؟
یونولیت نما سیمان می تواند در سازه های مختلفی به کار رود. نمای سیمانی به چندین سبک قابل اجرا است که مهمترین آنها را بیان می کنیم:
1.نمای سیمان سفید:
این نما با استفاده از متریال باکیفیت و سیمان سفید مرغوب اجرا می شود. مشکل این نما این است که با گذشت زمان، زیبایی خود را از دست می دهد.
2.نمای سیمان شسته:
این نما با استفاده از آب، پودر، سیمان سفید، ذرات رنگی و پودر سنگ اجرا می شود. مزیت این نما در مقایسه با دیگر نماهای سیمانی، استحکام بالای آن است. یونولیت می تواند برای اجرای این نما به کار رود.
3.نمای سیمانی آب ساب:
این نما با نمای سیمان شسته بسیار شبیه است. اما فرق آنها این است که در این نما برای مرحله شستن رویه باید از ابر خیس استفاده کرد تا سیمان بیشتری شسته شود و سنگدانه های رنگی معلوم شوند.
4.نمای سیمانی تگرگی:
ملات لایه رویه در این نما باید با استفاده از ابزارهای خاص به سمت سطح پاشش شود تا دیوار به طرح موردنظر دربیاید. سنگدانه درشت موجود در ملات سبب شکل گیری نمای سیمانی تگرگی و سنگدانه ریز موجود در ملات سبب نمای سیمانی ماهوتی می شود.
5.نمای سیمانی طرح دار:
این نما دارای انعطاف پذیری بسیار بالایی است و امکان پیاده سازی طرح و نقش های مختلف در این نما وجود دارد. یونولیت نما سیمان می تواند در این نما مورداستفاده قرار بگیرد.
6.نمای سیمانی تخته ماله:
این نما به آسان ترین شکل اجرا می شود اما جذابیت چندانی ندارد و معمولاً برای اتاقک ها و سازه های کوچک کار می شود.
7.نمای سیمانی رنگی:
این نما با استفاده از پودرهای رنگی موجود در ملات سیمان اجرا می شود و تا حدودی قشنگ است.
همچنین نماهای سیمانی دیگری مانند نمای سیمان رومی، نمای سیمانی ویلا، نمای سیمانی خراشی، نمای سیمان چکشی یا تیشه ای و … بر روی سازه ها قابل اجرا هستند.
یونولیت نما سیمان چیست؟
یونولیت، ماده سبک و ساده ای است که دارای خواص و خصوصیات خاصی می باشد. این متریال می تواند در اجرای نماهای مختلف مانند نمای سیمانی شسته به کار رود. نمای سیمانی شسته، یکی از رایج ترین نماها می باشد که جزء نماهای اندودی به حساب می آید. این نماها به شدت موردتوجه برخی از سازندگان قرار گرفته است. مواد اصلی تشکیل دهنده این نما شامل سنگدانه های دانه بندی شده، پودر سنگ و سیمان سفید می باشد.
دلیل نامگذاری این نما به اسم نمای سیمانی شسته این است که پس از پایان کار و اجرای نما به منظور یکپارچه سازی و زیبایی نما، آن را با آب شستشو می دهند. این نما برای باغ ها، برج ها، ویلاها، ادارات و … قابل استفاده می باشد.
مراحل اجرای نمای سیمانی شسته
با استفاده از یونولیت نما سیمان ، پودر سنگ، ناودانی آلومینیوم، سیمان سفید و سنگدانه به اجرای این نما اقدام می کنند. برای اجرای نما ابتدا باید زیرسازی انجام شود. سپس باید یونولیت سیمان شسته که به نوار شیشه ای معروف است، آماده شود. سپس باید سطح کار ریسمان کشی شود و یونولیت و شیشه منطبق بر ریسمان نصب شوند.
سنگدانه ها، سیمان سفید و پودر سنگ بایستی ترکیب شوند و سپس این ملات را توسط تخته ماله روی کار میان یونولیت و شیشه به کار برد و این بخش ها را پر کرد. پس از گذشت حدود نیم ساعت و گیرش سیمان بایستی از یک فرچه استفاده کرد و سطح کار را مرطوب نمود. این کار با این هدف انجام می شود که سیمان از روی سنگدانه ها پاک شود و نمای بهتری ارائه شود. اگر با یکبار انجام این کار، نما تمیز نشود باید چندین بار این کار را انجام داد تا سیمان های اضافی تمیز شوند.
مزایا و معایب نمای سیمانی شسته و استفاده از یونولیت نما سیمان
این نما دارای ظاهر زیبا و ساده ای است. سنگدانه های رنگی در این نما توانسته اند به زیبایی آن کمک زیادی کنند. در صورتی که این نما با استفاده از باکیفیت ترین سیمان و یونولیت … اجرا شوند، از دوام و ثبات بالاتری برخوردار خواهند بود.
چه مزیتی مهمتر از اینکه این نما با هزینه بسیار پایینی اجرا می شود. تنوع رنگی این نما از جذابیت های این نما است. تعمیرات این نما به آسانی انجام می شود. همچنین می توان به آسانی به شستشوی این نما اقدام نمود.
اما مشکل این نما این است که جذابیت های نماهای مدرن را ندارد. این نما در صورتی که در معرض رطوبت باشد، به تدریج کیفیت خود را از دست می دهد. البته پیمانکاران با استفاده از تکنیک هایی توانسته اند برخی از نقاط ضعف این نما را برطرف کنند. به هر حال انتخاب این نما برای سازه های مختلف باید پس از بررسی مزایا و معایب آن صورت بگیرد.
نقش یونولیت در اجرای نمای سیمانی
یونولیت با اهداف مختلفی مانند بندکشی و زیرسازی در این نما مورداستفاده قرار می گیرد. یونولیت بسیار سبک، عایق صوت، عایق رطوبت، عایق حرارت و برودت، انعطاف پذیر، بادوام، مقاوم در برابر فشار و ارزان قیمت است و این مسئله سبب شده است که آن را برای اجرای نما به شکل های مختلف مناسب بدانند.
فراموش نکنید که برای اجرای نما با استفاده از یونولیت حتماً یونولیت مرغوب و باکیفیتی را خریداری کنید. در حال حاضر، تولیدکنندگان مختلفی به تولید یونولیت اقدام می کنند که کیفیت یونولیت تولیدی برخی از آنها به اندازه ای پایین است که اصلاً ارزش استفاده ندارد. یونولیت های غیراستاندارد معمولاً عمر کوتاهی دارند و با کوچکترین عامل تهدیدکننده ای، کیفیت و انسجام ساختار خود را از دست می دهند. برای خری یونولیت نما سیمان و دیگر یونولیت ها حتماً به برند تولیدکننده یونولیت توجه داشته باشید و یونولیت را از بزرگترین تولیدکننده مانند مجموعه “یونولیت پلاستوفوم” خریداری کنید.